El rugby torna a Vilanova


Més de cent persones van assistir en directe el passat dissabte, 29 de març, al retrobament de la capital del Garraf amb el rugby: l’equip sènior del SEL Vilanova i la Geltrú va disputar un encontre amistós amb el club anglès Oadby Wyggestonian RFC. La jornada no només va permetre el retrobament de l’esport de l’ovalada amb la capital del Garraf, sinó que va servir per comprovar el potencial que el rugby pot tenir a Vilanova.



L’equip sènior del SEL VNG és de recentíssima creació, i acull jugadors tant de la comarca del Garraf com del Baix Penedès. Aquest era el seu primer partit després d’un mes i mig d’entrenaments, i la valoració no pot ser més positiva. “És evident”, ha destacat l’entrenador, “que amb els pocs entrenaments que hem pogut fer el més important d’aquest partit era fer equip, que els jugadors estiguessin junts i comencessin a familiaritzar-se amb el joc, i sobretot amb els seus companys”. En aquest sentit, el quinze local va ser capaç d’afrontar amb nota el repte de disputar un matx amb un equip anglès més jove, més conjuntat i amb una experiència de molts anys de pràctica conjunta del rugby. “Per això el resultat era el de menys, tot i que val a dir que s’ha fet un molt bon paper: jugar contra un club fundat el 1888 quan nosaltres com aquell qui diu hem nascut fa quatre dies, és una fita per al club i una experiència inoblidable per als jugadors”.


Al partit, que va finalitzar amb un 10 a 26 a favor del club anglès, el va seguir el tradicional tercer temps on jugadors i directius d’ambdós clubs van compartir anècdotes enmig d’un ambient distès i de camaraderia.