SEL Vilanova 46 - Garrotxa RC 27

El SEL Vilanova va confirmar la seva progressió i va obtenir una nova victòria en la sèrie de partits que l’enfronten a clubs de Quarta Catalana. El passat diumenge va rebre la visita del Garrotxa RC, equip potent de la competició, que va arribar a la nostra ciutat mancat d’efectius, fet que en va limitar l’actuació. El SEL va imposar-se per 46 a 27, en un partit amb força alternatives en el marcador.

Des del primer minut, els locals van aprofitar la seva superioritat a la melé i aviat establiren diferències en el marcador. Als dos minuts, el mig de melé Julian Martínez va aixecar una pilota guanyada per la davantera i va sorprendre els olotins escapant pel tancat i anotant sota pals. Dotze minuts després seria el centre Dídac Moragas qui plantaria l’ovalada en zona de marcada; amb les dues conversions, el marcador mostrava un 14 a 0.

El Garrotxa, amb jugadors de gran potència física, van reaccionar a aquest marcador en contra, i aprofitant uns minuts de desconcert en les files locals van saber equilibrar el marcador: a mitja primera part aconseguiren dues marques que els deixaren només dos punts per darrere. L’obertura del SEL, Leandro Martínez, va augmentar en tres punts el marcador dels vilanovins, però la pressió visitant va fer perdre als quinze vilanoví concentració i eficàcia, i va fer que el Garrotxa aconseguís dos nous assajos que li permeteren anar-se’n al descans amb un 17 a 20 en el seu favor.

La pausa va servir al SEL per recompondre línies i, sobretot, tornar a l’actitud inicial i plantejar amb fermesa el joc col•lectiu. Aviat va notar-se la millora en el marcador: abans dels deu minuts de la represa, el SEL ja havia aconseguit dos assajos, de la mà del tercera clau i capità, Damián Blanquero, i del tercera línia Xavi Peiró. La major intensitat dels vilanovins va anar desgastant els jugadors de la Garrotxa, que només disaposaven de tretze homes sobre la gespa, i que veien com el XV local guanyava en la fase estàtica i de conquesta. Els assajos de Fabio i Isma van aixecar un 41 a 20 en el marcador a mitjan segon temps ja molt difícil de remuntar per part dels olotins, que encara van tenir temps d’aconseguir un nou assaig (65’); el marcador, però, encara s’hauria de moure una darrera vegada gràcies a Tommi, que plantaria l’ovalada en zona olotina a falta de cinc minuts per al final del partit, deixant el definitiu 46 a 27 en el marcador.

El de diumenge va ser un partit intens, que va permetre el SEL Vilanova acabar la'ny de la millor manera possible: amb una victòria a casa enfront d’un equip important. És evident que encara queda molt per córrer, i que caldrà continuar treballant per polir els errors que encara es cometen. Però, de tota manera, en el seu primer any de vida, el sènior del club vilanoví ha mostrat un progrés més que notable: els jugadors han estat capaços de créixer esportivament, millorar tècnicament i tàcticament i, per sobre de tot, demostrar l’actitud necessària en aquest esport. I això s’ha aconseguit, fonamentalment, enfortint el grup humà, el col•lectiu: una tasca digna de menció.

Crònica realitzada per Raúl Martínez Delgado
Fotografia d'Ivan Font (Triangular Parets del Vallès)

Els jugadors del SEL Vilanova van voler dedicar la victòria d’una manera especial a l’Eugenio Internullo, Tano, que ahir dimarts va tornar a Sicília. L'Eugenio va integrar-se a mitjan setembre al club i ha demostrat un bon nivell de compromís respecte els seus companys; grazie tanti, Tano!

També als seguidors que el SEL té all over the world, i molt especialment la germana del nostre taloner Jorge, la Sandra, que des d’Argentina segueix les evolucions del sènior: gracias por los ánimos!

I al company Carles Viña, que va patir una lesió a l'espatlla durant l'encontre, de la qual esperem que ben aviat es recuperi.
Carles: sempre endavant!