Victòria del SEL enfront l’Arenys de Munt


En una matinal freda i plujosa, l’equip de rugby de la capital del Garraf va imposar-se al CE Arenys de Munt, jove equip de la vila del Maresme que va mostrar en tot moment una actitud combativa i de nivell. Per la seva banda, els infantils del club van disputar dissabte al migdia a Sant Cugat el seu primer partit com integrants del Castelldefells Rugby Unió Club.

Tot i que la climatologia no va acompanyar gaire, diumenge al matí el camp de rugby de les pistes d’atletisme va tornar a ser escenari d’un partit. El rival era el Club Esportiu Arenys de Munt, que recentment ha creat la seva secció de rugby; tot i així, els del Maresme van demostrar un més que notable esperit de lluita. El matx, que va caure de la banda vilanovina per la superioritat en els rucks i els mauls de la davantera local, va ser un exemple de camaraderia. “En un partit d’aquest tipus, i sempre partint del màxim respecte pel rival, l’objectiu no és tant la victòria com sobretot passar una bona estona i ajudar-nos entre tots a desenvolupar aquest esport”, han indicat fonts del club. “No fa pas tant, nosaltres érem igual de novells; ara hem guanyat en experiència, que no és poc. L’Arenys ha demostrat bona predisposició i un esperit excel·lent, i segurament això no acabarà aquí”, han reblat. La folgada victòria local per 61 a 5 va ser el menys important d’una jornada en que la camaraderia del rugby va primar per sobre d’aspectes més competitius.

D'altra banda, el club de rugby de la ciutat ha arribat a un acord amb el Castelldefels Rugby Unió Club per tal que els infantils disputin matxs oficials en condició de cedits amb el club del Baix Llobregat. “La nostra intenció és que juguin, perquè més que cap esport, el rugby és un esport que s’aprèn jugant. Des del Castelldefels ens van plantejar la possibilitat d’unir forces, i això és el que hem fet. El Castelldefels és un club amb qui sempre hem tingut bones relacions, i ara hem pujat un esglaó més”. L'acord garanteix la idiosincràcia dels dos clubs, i a la vegada permet als jugadors vilanovins continuar evolucionant gràcies a l'entrada en competició. Fruit d'aquest pacte entre els dos clubs, el dissabte passat els jugadors de la categoria infantil del SEL es van enfundar la samarreta del Castelldefels i van participar en el partit que enfrontava els del Baix Llobregat amb el Sant Cugat.



Podeu veure fotografies del partit dels infantils a l'Espai Picasa fet pel Pedro Guerra,
delegat del Castelldefels

Diumenge, partit del sènior

Aquest diumenge 29 de novembre, a partir de les onze del migdia, el sènior del club disputarà un amistós al Camp de Rugby de les Pistes d'Atletisme.

El rival serà l'Arenys de Munt, equip amb qui esperem compartir vuitanta minuts de joc intens i treballat.

No hi falteu!

David Porto, al Grup Elit sub23

El club està n'enhorabona. Mentre que jugadors infantils i cadets del club continuen treballant dins del grup de preseleccionats de la selecció catalana, el SEL ha rebut per part de la Federació Catalana de Rugby la confirmació de la presència de David Porto, jugador del sènior del club, en el "Grup Elit" del qual sorgiran les convocatòries de la selecció nacional catalana sub23.

Per nosaltres és un motiu d'orgull veure com un dels nostres jugadors entra a formar part d'un projecte d'àmbit català. Que en David pugui arribar a vestir la samarreta de la selecció és un motiu d'orgull per al club i per a ell, però també un exemple per a la resta de companys i per als jugadors de les categories inferiors. Des d'aquí volem felicitar-lo en nom del club, i també animar a la resta de companys a seguir en la línia del treball i del compromís.

Felicitats David! Felicitats SEL!

Continua la promoció del rugby a la ciutat

Després d'haver estat present a la Fira de Novembre 2009, el club de rugby de la capital del Garraf continua la seva tasca de promoció de l'esport de l'ovalada a la nostra ciutat. Si la setmana passada eren els joves del Projecte Aramunt, aquesta setmana i la que ve seran alumnes de primària del CEIP Ginesta els que participaran d'una sessió d'iniciació al rugby.

Divendres passat, el SEL Vilanova i la Geltrú organitzava de la mà del Projecte Aramunt una jornada d’iniciació al rugby. Una trentena de joves van poder familiaritzar-se, durant la jornada, amb els principis i les habilitats bàsiques de l’esport de l’ovalada al Camp de Rugby de les Pistes. Integrants dels diversos equips del club, van donar suport a l’activitat, que finalitzà amb dos partits paral·lels on els joves del Projecte Aramunt van mostrar les seves evolucions en l'esport. Aquesta activitat d'iniciació continuarà aquest divendres 27 de novembre amb una nova sessió d'iniciació al rugby en què participaran una trentena de nens i nenes de sisè de primària del CEIP Ginesta, dins del Programa d'Animació Educativa de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú; la setmana vinent, l'experiència es repetirà de nou. Des de la Junta Directiva del SEL es valoren molt positivament aquestes trobades "ja que suposen donar a conèixer el nostre esport de manera dinàmica, i la quitxalla pot practicar-lo. I val a dir que hi disfruten. De fet, les escoles que fan la sessió un any hi tornen el següent".

El SEL, a la Fira de Novembre

El proper dijous s’inaugura, a la nostra ciutat, la tradicional Fira de Novembre. Enguany, el SEL hi serà present amb estand propi a la Fira d’Entitats de la Plaça de la Vila.

La voluntat del club no és altra que anar augmentar mica en mica la presència al teixit associatiu de la ciutat, així com també el grau de coneixement per part de la ciutadania del Club i de l’esport del rugby com a tal.

Així que ja ho sabeu. Durant la Fira, ens trobareu a la plaça de la Vila devant de la Biblioteca Joan Oliva. US HI ESPEREM!

Contundent victòria del SEL enfront el Castelldefels

La victòria del sènior tanca un cap de setmana brillant per
totes les categories del Club




Sort dispar per als equips del SEL Vilanova en l’atepeïda agenda del cap de setmana passat. Dissabte l’Escola participava en la segona Jornada del Campionat de Catalunya, amb un paper destacat dels benjamins; diumenge, el conjunt infantil debutava enfront del RC Cornellà, i el sènior mesurava forces amb el Castelldefels RUC.

Al Camp de la Foixarda, el RC Gòtics, el BUC, els gironins del GEiEG i el Sant Cugat foren els clubs que acompanyaren al SEL en la segona trobada de la temporada d’Escoles. Amb un aleví profundament delmat pels estralls causats per la grip, van ser els benjamins els encarregats de deixar ben amunt la senyera del club. I és que, no en va, aquesta categoria finalitzà la temporada passada en sisena posició del Campionat de Catalunya. Amb victòries enfront del Gòtics, els GEiEG i el Sant Cugat, i una única derrota enfront del BUC, els joves jugadors entrenats per Pau Mestres demostren la seva fiabilitat com a conjunt. Destacable, també, la presència per primera vegada en una Trobada d’un equip de minis del SEL: jugadors de menys de sis anys que van disfrutar amb entusiasme de l’experiència.


L’endemà diumenge, els infantils debutaven al Camp de Rugby de les pistes d’atletisme enfront del conjunt de Cornellà. Tot i el vent, que va deslluir algunes fases de joc, els vilanovins van demostrar la suficient confiança i fermesa per tractar de tu a tu els del Baix Llobregat i, tot una ajustada derrota, sortir de la gespa de l’estadi amb el cap ben alt. A l’encontre de la categoria infantil el va seguir un partit del sènior, primer de la temporada a casa. I això es va notar en la motivació d’un XV local que ben aviat va avançar-se en el marcador gràcies a l’agilitat d’una davantera que va sorprendre en molts moments la defensa del Castelldefels. El SEL va saber anar marcant distàncies en el marcador durant el primer temps, en què van dominar el partit tot i el vent en contra. A la segona part, però, l’entrada d’homes de refresc per part del Castelldefels, especialment en davantera, va igualar les forces de tots dos conjunts. El marcador final, però, reflectia un ampli marge: 41 a 21 a favor dels vilanovins.

Més enllà dels resultats concrets, però, fonts del Club han volgut destacar el debut de “minis” i infantils. En una carrera de fons com la nostra, totes les passes són importants. I aquestes ho són molt.