El SEL celebra el Dia del Club

Més de cent cinquanta persones van gaudir el passat dissabte 28 de maig del Dia del Club celebrat pel SEL Vilanova i la Geltrú. El club de la capital del Garraf oferí als jugadors, familiars i seguidors una jornada on gaudir del rugby i els seus valors en un ambient lúdic i distès, marc ideal per a la celebració del quart aniversari del SEL Vilanova.





D’aquesta manera, des de les deu del matí al Camp de Rugby les pistes polisportives es van anar succeïnt diverses activitats: des de la gimcana matinal adreçada al més petits, fins a un partit de bèisbol-rugby entre les diferents categories. De totes les activitats, però, val la pena destacar els diferents partits en què, sobretot pares i amics, van voler demostrar les seves habilitats amb la pilota ovalada. Abans de la celebració del dinar de germanor, la directiva del Club va procedir al lliurament de recordatoris corresponents a la temporada. Mentre els jugadors de l’Escola de Rugby rebien una medalla commemorativa, enguany, com a novetat, s'ha institucionalitzat el lliurament dels premis com a reconeixement al compromís, la solidaritat i el fair-play, valors essencials en el nostre esport i que van ser lliurats a:

Reconeixement al Compromís
Ferran Puig, Bernat Ortiz, Andreu Rodríguez i Clàudia López

Reconeixement a la Solidaritat
Montserrat Mercador, Paul Neamtiu, Joan Puig i Dídac Moragas


Reconeixement al fair-play
Aitor Ilie, Nagore Bailón, Moisés Guerrero i Jaume Pujante





Capítol a part va ser el premi Personalitat SEL de l'Any, que fou lliurant conjuntament pel president del club i el director tècnic a Domingo Estévez, amic del club i treballador incansable des de la consergeria de cap de setmana de les pistes polisportives. Amb el lliurament, la Junta Directiva volia homenatjar públicament "la tasca feta per en Domingo durant aquests anys, ajudant-nos i guiant-nos molt especialment en els nostres inicis; sense gent com ell, que encarna perfectament la idea d'esport que tenim, no seria possible un projecte com el nostre".

L’àpat i la sobretaula van donar per acabada una intensa jornada que va servir per intercanviar experiències i anècdotes, i per fer club. No serà aquesta la darrera activitat del SEL. Aquest cap de setmana, el Club encararà la celebració del seu segon torneig de rugby platja, que tindrà lloc a la platja del Far el matí del dissabte 4 de juny.









Les fotografies de la jornada, per En Carles Pons,
CLICANT SOBRE AQUEST ENLLAÇ

Rugby, en femení!

En Javier Castro, pare del Gaston, ens ha fet arribar un enllaç sobre rugby femení interessant: Mujeres rugbiers, un tackle a los prejuicios. Clicant sobre aquest enllaç podeu accedir a l'article en si, que parla del rugby femení a l'Argentina. A banda de l'article, hi trobareu un video més que interessant del periòdic argentí La Nación.


De lectura i visonatge obligats per tot aficionat al rugby!

Bon final de temporada de l'Escola



El passat cap de setmana, l’Escola de Rugby del SEL Vilanova va desplaçar-se a Barcelona per participar de la darrera jornada de la temporada; els resultats van ser òptims, com ho fou també la participació del sènior al triangular organitzat a Cornellà per commemorar el vuitantè aniversari del Club del Baix Llobregat. El femení, per la seva banda, organitzà diumenge al matí una trobada amb el mateix RC Cornellà i el RC Martorell.

De notable es pot qualificar l’actuació de les categories inferiors del SEL en la darrera jornada d’Escoles de Rugby, disputada el passat dissabte al matí a les pistes universitàries de Barcelona. Al club vilanoví l’acompanyaren el club amfitrió, el FC Barcelona, i el CEU barceloní. Els vilanovins van estar a l’alçada d’una cita esportivament complexa, ja que els dos clubs rivals són dos clubs potents i amb tradició; els joves del SEL van disputar els seus partits amb concentració i actitud, en una matinal en què el temps va ajudar a arrodonir perfectament l’activitat esportiva; els més petits de l’Escola, els “minis”, van disfrutar d’un entrenament conjunt i un partit disputat amb inusitada intensitat. De la resta de categories, el qui obtingueren millors resultat foren els alevins, que s’embutxacaren una victòria i un treballat empat; els prebenjamins, per la seva banda, venceren al FC Barcelona i van caure davant del CEU. Els benjamins, per la seva banda, no van estar tan afortunats en els resultats, tot i desenvolupar un joc dinàmic i força plàstic. Un bon final de temporada dels tres clubs participants.


El sènior es desplaçà a Cornellà del Llobregat per participar dels actes esportius del Vuitantè Aniversari del club del Baix Llobregat. L’equip amfitrió, el SEL Vilanova i el RC Martorell s’enfrontaren en un triangular on els tres equips aprofitaren per rodar les noves incorporacions i fer provatures sobre la gespa d’un Estadi Municipal que va ser testimoni de tres partits de rugby fresc i directe. Els vilanovins van perdre davant del club amfitrió, i empataren amb el Martorell. Més enllà dels resultats, però, des del club volen destacar la presència del SEL Vilanova en la celebració: “que un club faci vuitanta anys i pensi en nosaltres, diu molt del club que ens convida, però també de la feina desenvolupada pel SEL en els escassos tres anys de vida del club”.

Diumenge al matí, el SEL Vilanova va organitzar al Camp de Rugby de les pistes d’atletisme un entrenament conjunt amb els femenins del RC Cornellà i del RC Martorell. Com a continuació de la tasca d’implantació i creixement del femení, un cop finalitzada la temporada regular, el club vilanoví va impulsar aquesta trobada per tal d’afavorir l’intercanvi d’experiències entre els tres entrenadors, així com també entre les jugadores; el matí finalitzà amb un partit entre un combinat del SEL Vilanova i el RC Cornellà, i les jugadores del RC Martorell; el matx acabà en empat. Fonts del club han volgut destacar la importància d’aquesta trobada femenina de cara a la consolidació de les bones relacions entre els tres clubs, i a l’afermament del rugby femení a la ciutat.

Fotografies de la trobada d'Escoles fetes
per en Dani Mesa, clicant aquí

28 de maig, Dia del Club


El dissabte 28 de maig, celebrem el Dia del Club. Es l’aniversari de la seva fundació. Per això us proposem una rugby-festa, un dia per estar tot junts (jugadors, pares, mares, novies, novios, amics...) i passar-ho bé. Es també un dia on els jugadors i jugadores del club volem agrair a família i amics tot el seu suport.



Ens trobarem al Camp de Rugby de Vilanova i la Geltrú a partir de les 10 del matí. Farem jocs, partits... i acabarem amb un dinar de germanor amb sorpreses. Ningú s’escapa de jugar, així que tothom a posar-se en forma per aquest dia.



Com ens organitzarem?



Hi haurà una penyora gastronòmica. Què vol dir això? Doncs que cada jugador i els seus acompanyants que vinguin hauran de pagar 1€ per persona (que servirà per les begudes i els cafès) i han de portar el menjar que ells es menjarien. La idea no es que cadascú es mengi el que ha portat, sinó que es faci una gran taula i que tothom piqui del que vulgui. Podeu portar embotits, pa, tomàquets, truites variades, amanides, formatges, algun postre ... el que us sembli per preparar un buffet fred.

Ànims cuiners i cuineres del SEL i porteu aquella “recepta” que tan bé us surt...



Ens fan falta mans per organitzar-ho tot. Si algú vol ajudar o té alguna idea... que es posi en contacte amb Ester – 637 731 669


Us esperem!!!!! Gràcies,


Junta Directiva SEL Vilanova i la Geltrú


Com arribar a la jornada d'Escoles de dissabte?

Aquest dissabte, l'Escola participa de la darrera jornada d'Escoles de Rugby de la temporada. Serà a les pistes universitàries de Barcelona (veure indicacions i plànol més avall), i ens acompanyaran el FC Barcelona i el CEU.

Convocatòria: 8:30h
Lloc: plaça de l'Estació de Vilanova i la Geltrú

Per tal d'arribar a les instal·lacions universitàries, cal agafar la Ronda de Dalt en direcció Besós i prendre la sortida 11 (Diagonal); un cop incorporats a la calçada lateral de la Diagonal, el camp està a la primera sortida a la dreta. COMPTE: la sortida està a vint metres de la incorporació!


Recorregut complet:

Més fotos del Triangular




El passat dissabte, el sènior del club (amb moltes noves incorporacions), acabava la temporada a casa amb un Triangular amb el CEU i el TGV; a la grada, hi teníem el nostre bon amic Carles Pons, apre del Pol, i la seva càmera fotogràfica. Avui us oferim algunes de les instantànies que va fer: a disfrutar-les.


La col·lecció al complet,

El femení cau derrotat en l'últim partit de la temporada

El passat dissabte, les noies del SEL Vilanova es desplaçaren a la terra ferma per disputar, conjuntament amb les seves companyes del CEU, el darrer partit de la temporada oficial enfront de l'INEF Lleida. Per la seva banda, el sènior masculí del club organitzà al camp de rugby de la ciutat un triangular amb la participació del mateix CEU i del TGV.

El combinat SEL/CEU afrontava el seu darrer partit de lliga, després de la victòria enfront del RC Tarragona de la setmana passada, amb la intenció d'aconseguir la seva cinquena victòria en la competició. I el començament del partit va ser intens per part de les vilanovines: dominant les fases de joc estàtic, treballant gran part del temps en camp contrari, el CEU/SEL guanyava metres i aculava les locals en la seva meitat de camp, d'on miraven d'allunyar la pilota com podien. Abans d'arribar al descans, però, una intercepció va permetre l'INEF Lleida muntar un ràpid contraatac i aconseguir el primer assaig, amb transformació, de l'encontre; el 7 a 0 del descans no va influir en la mentalitat del combinat de vilanovines i barcelonines, que van continuar treballant a fons per tal de controlar el joc. Tot i disputar el seu millor partit com a conjunt, el domini de la pilota no es traduïa en el marcador, i serien de nou les lleidatanes les que aconseguirien una marca aprofitant un error (12-0). Tot i la derrota, fruit més d'errors propis que no pas de manca de concentració, el combinat CEU/SEL va acabar amb bon regust de boca gràcies a la intensitat i a l'actitud amb què s'afronta el matx.


Al camp de rugby de la ciutat, el sènior organitzà un triangular per acomiadar la temporada a casa; els convidats foren el CEU barceloní, i el combinat de jugadors TGV. A l'igual que a principi de temporada, en què el club vilanoví començà la seva singladura amb un triangular amb la participació del Martorell i el Terrassa, els jugadors vilanovins van voler acomiadar la temporada 2010/2011 amb una festa del rugby en què, tot i que la pluja va fer notable acte de presència, més que el resultat o el joc primés l'esperit del rugby i la camaraderia entre els jugadors dels tres combinats. Tot i que la temporada no s'ha acabat (resten la participació en el vuitantè aniversari del RC Cornellà el dissabte 21 de maig, la celebració del Dia del Club i el torneig de Rugby Platja), l'acte va servir per tancar el cicle de partits a casa, i per poder compartir una bona estona sobre la gespa i durant el tercer temps. "Aquesta ha estat la nostra primera temporada en competició oficial", han indicat fonts de la direcció tècnica, "i tot i que no és hora de fer valoracions, és molt positiu haver acabat quarts de la fase regular; i encara és més positiu que a hores d'ara continui el degoteig d'incorporacions. El club va creixent, van arribant nous jugadors, i això ens empeny a continuar endavant".



Fotografies del Triangular de Vilanova, by Denis León

Fotografies del partit SEL-CEU vs INEF Lleida, by CEU

El femení, a Canal Blau

Fotografies d'En Carles Pons

Dissabte passat, en Carles Pons va tenir una jornada intensiva de rugby. Al matí, trobada a la Mar Bella amb l'Escola, acompanyant el Pol; a la tarda, partit del combinat CEU/SEL a Vilanova. I encara va tenir humor d'anar als dos llocs amb la càmera i fer fotografies. Aquí us en deixem unes quantes:





Fotografies de l'Escola,

Fotografies del femení,

Victòria en el debut del rugby femení a la ciutat

El cap de setmana passat, l'activitat del SEL Vilanova va desenvolupar-se fonamentalment el dissabte, dia en què l'Escola visitava la Mar Bella (Barcelona), i el femení disputava el primer partit de rugby femení de la història de la nostra ciutat. En ambdós casos, els resultats acompanyaren.

I és que dissabte, l'Escola del SEL Vilanova va desplaçar-se a la Mar Bella per participar en la penúltima jornada d'Escoles de Rugby de la Temporada 2010/2011. A banda del club del Garraf, assistien a la cita el Castelldefels i el CNPN barceloní. El matí va començar amb el duel entre els alevins del SEL i el Castelldefels: després d'un primer temps no gaire fi, els vilanovins van sorprendre tothom amb una segona part excepcional, concretant la remuntada i assolint la primera victòria del SEL en la jornada. Els benjamins i prebenjamins van prendre nota de l'actitud dels seus companys, i van disputar amb intensitat, concentració i continuïtat els seus partits, aconseguint també meritòries victòries. L'endemà diumenge, el sub23 del SEL disputava el segon partit de la lliga de la seva categoria enfront l'Hospitalet: en concurs amb el Cornellà, els vilanovins van aconseguir la seva segona victòria en un partit disputadíssim, en què al final el marcador reflectí un 32 a 30 en favor dels de blau cel.



Però va ser dissabte a la tarda, al Camp de Rugby de Vilanova, on es produí l'acte més important del cap de setmana: el combinat femení entre el CEU i el SEL disputava el primer partit de rugby femení de la història de la ciutat. El rival, el CR Tarragona, va començar intentant aprofitar la superioritat en determinats moments de la seva davantera, però les noies del CEU/SEL no van tardar en imposar el seu ritme, desbordant per les ales, i desgranant assajos per velocitat. Abans del quart d'hora, dues marques ja havien pujat al caseller de les locals, una d'elles aconseguida per la vilanovina Clàudia López. Amb marge en el marcador, el partit va mantenir la intensitat, i al segon temps les tarragonines van empényer amb força per aconseguir el preuat assaig. Al final, 41 a 5 i quarta victòria pel combinat CEU/SEL, la setmana anterior del desplaçament a Lleida per al darrer partit de la temporada. En acabar l'encontre, el SEL va aprofitar per oferir un tercer temps especial per les jugadores, amb presència de la regidora d'Equitat sra. Miríam Espinàs, que va fer lliurament a la capitana del CEU un present recordatori d'aquest primer partit de rugby femení a la ciutat. Fonts del club han indicat que "aquesta era una jornada pel nostre club, i per l'esport femení a la ciutat: amb aquest primer partit continuem construïnt un projecte, el del rugby vilanoví, que cada cop abasta més gent i més il·lusió".



Les fotografies del Denis al complet,

Les fotografies fetes pels amics del CEU,

Primer partit de rugby femení a Vilanova


El proper dissabte, 7 de maig, es disputarà a la nostra ciutat el primer partit de rugby femení oficial de la història. Després de mesos de treball, i gràcies a l'acord entre el SEL Vilanova i la Geltrú i el CEU barceloní, que ha permès la formació d'un combinat dels dos clubs en la disputa de la lliga territorial catalana, el camp de rugby de les pistes polisportives de la nostra ciutat serà el marc on es disputarà el matx entre el combinat CEU/SEL i el CR Tarragona, penúltim de la Lliga.

Aquesta és una fita important per l'esport femení de la nostra ciutat, pel club i per les jugadores. Hem de ser-hi totes i tots per mostrar el nostre suport!

El partit tindrà lloc a partir de les sis de la tarda: NO HI FALTEU!!!!

Com arribar a la jornada d'Escoles de dissabte?

Aquest dissabte, l'Escola es desplaça a Barcelona, per participar de la jornada de rugby que compartirem amb el CNPN, el Vilamajor i el Castelldefels a les instal·lacions de la Mar Bella.

Ronda Litoral, direcció Badalona
Sortida 23 POBLE NOU-BAC DE RODA

Les instal•lacions, que queden a uns vuit-cents metres de la sortida de la Ronda (cantó mar).

Quan prenem la sortida 23, ens col•loquem al lateral dret del cinturó, i apareixeran a la nostra dreta; si l'aparcament estigués ple, passada la instal•lació (pavelló+camp de rugby) hi ha descampats a uns tres-cents metres on es poden deixar els cotxes.

La foto oficial de Catalunya


Aquí teniu tots la foto oficial de la selecció catalana absoluta, que dissabte passat s'imposà a la ciutat del Túria a la valenciana, en la competició territorial que substitueix la SIR2, després de remuntar un 20 a 3 en el descans. El marcador es va capgirar definitivament en el darrer sospir del matx, gràcies a un cop de càstig transformat

Felicitats a tots els qui defensaren la samarreta catalana, i molt especialment al Damián.

Font: rugby.cat

Damián Blanquero, amb la Catalana


El SEL Vilanova està d’enhorabona: el seu jugador Damián Blanquero, convocat per a la selecció catalana absoluta, va debutar amb la quatribarrada en el partit que es disputà dissabte passat a València. El sub23 del club, a més, començà la seva singladura per la Copa Catalana amb una victòria per 12 a 32 enfront el CEU.

El passat dissabte, la selecció catalana es desplaçà a València per disputar el primer de tres partits previstos durant aquest mes de maig. Amb la potent selecció valenciana com a rival, els deixebles de Jean Michel Vuillemin van aconseguir una treballada i ajustada victòria per 20 a 23. El partit tenia un gust especial per al SEL Vilanova: un dels seus jugadors, Damián Blanquero, fou convocat i disputà com a titular el matx. Fons de la junta directiva del club vilanoví han destacat la importància del fet: “Per segon any consecutiu tenim un jugador en l'absoluta, i això no és poca cosa. Som, a més, l'únic equip de tercera territorial que aporta un jugador a la selecció absoluta. El Damián ha fet una temporada més que notable, i aquest és un premi que es mereix, i que a nosaltres ens omple d’orgull”.

L’activitat del club no es limità, però, al debut de Blanquero. En categoria infantil, els vilanovins disputaren el darrer partit oficial de la temporada enfront del RC Cornellà. Una derrota ajustada per 27 a 17 va tancar una temporada amb alts i baixos, en què els jugadors de la capital del Garraf han tornat a formar combinat amb el Castelldefels. D’altra banda, el sub23 inicià la seva singladura per la Copa Catalana amb una àmplia victòria a les pistes universitàries de Barcelona enfront del CEU. El SEL, que participa en aquesta competició en concurs amb el Cornellà i el Martorell, va aconseguir la victòria gràcies a una major preparació física i a una segona part notable: després d’uns primers quaranta minuts en què el marcador reflectia un empat a 12, al segon temps la major resistència dels vilanovins i la capacitat de desbordar per les bandes a l’equip local van servir per segellar una merescuda victòria.

El proper dissabte, 7 de maig, el rugby tornarà a Vilanova. I ho fa amb la disputa del primer partit de rugby femení de la història de la ciutat. Després de mesos de treball, i gràcies a l'acord entre el SEL Vilanova i la Geltrú i el CEU barceloní, que ha permès la formació d'un combinat dels dos clubs en la disputa de la lliga territorial catalana, el camp de rugby de les pistes polisportives de la nostra ciutat serà el marc on es disputarà el matx entre el combinat CEU/SEL i el CR Tarragona. El matx s’iniciarà a les 18 hores.