Bon cap de setmana per al rugby vilanoví

El SEL Vilanova i la Geltrú tenia el cap de setmana passat l'agenda farcida d'activitats: Escola de Rugby, els infantils, el sènior femení i el masculí. Els dos primers afrontaren els seus compromisos a Barcelona, a la Teixonera i a la Foixarda respectivament; mentre que l'escenari dels dos partits del sènior fou el Camp de Rugby vilanoví.


Dissabte passat, l'Escola de Rugby del SEL Vilanova i la Geltrú va desplaçar-se a la Teixonera (Barcelona) per encarar la tercera jornada d'Escoles de Rugby entre el SEL Vilanova, el FC Barcelona i el Sant Cugat. En un matí ventós, les quatre categories d'Escola van afrontar els partits amb actitud. Van començar la cita els alevins, que van veure la seva actuació molt delmada per algunes baixes importants; tot i encaixar dues derrotes, ajustada en el cas del partit contra el Barça, la capacitat de lluita del conjunt va ser encomiable. Acabats els partits en categoria aleví, seguiren els partits de minis, prebenjamins i benjamins. Tots tres conjunts van jugar amb la màxima intensitat els seus partits, i assoliren una victòria dels dos partits disputats: minis i prebenjamins enfront del FC Barcelona, i benjamins enfront del RC Sant Cugat. A migdia, a la Foixarda, els infantils del SEL Vilanova mesuraven forces amb el Gòtics RC. I val a dir que els de blau cel van guanyar la partida a l'equip barceloní, aconseguint un 12 a 35 clar en el marcador i demostrant la clara progressió dels jugadors d'aquesta categoria.





Dissabte a la tarda, el Camp de Rugby de les pistes d'atletisme va tornar a ser escenari, per segona vegada a la història, d'un partit de rugby femení. Els rivals, era el combinat integrat per les jugadores del SEL Vilanova i el CEU barceloní, i el RC Valls. En una tarda fresca, les locals van començar imposant el seu ritme després d'uns minuts inicials de titubeig, i mica en mica van anar convertint en punts la seva superioritat sobre la gespa. El resultat final, 42 a 0, deixa clar el domini del combinat SEL/CEU sobre la gespa; a destacar l'assaig aconseguit per la jugadora vilanovina Ouanissa Amazri.



Diumenge al matí, el sènior masculí afrontava el sisè partit de la temporada, amb el compromís de mantenir el nivell demostrat en els anteriors. El rival, el RC Cornellà, prometia lluita, mentre que els vilanovins comptaven amb sis importants baixes a les seves files; només començar, una ràpida jugada a contrapeu dels vilanovins va agafar la defensa baixllobregatenca desprevinguda i el SEL Vilanova aconseguia el primer assaig del partit abans del primer minut. L'assaig matiner, però, no va fer abaixar els braços als de Cornellà que van plantejar un partit dur i travat, que van mirar en tot moment de centrar en la davantera i en l'alentiment del joc. El SEL va mantenir-se ferm en la seva defensa, característica que ja ha esdevingut la “marca de la casa” dels vilanovins, i van procurar imposar el seu domini de la línia de tres quarts als de Cornellà. Al descans, el marcador reflectia un 19 a 5 favorable als locals; els segons quaranta minuts van continuar amb la mateixa tònica, i els locals aconseguiren tres assajos més, fet que els consolida en el liderat de Tercera Catalana. Per a Isma Ripoll, el de diumenge no va ser “el millor partit que hem jugat amb el que portem de temporada, ja que ens ha faltat creativitat en atac, però davant d'un rival que volia conduir el partit al seu terreny, hem tingut una actitud brillant els vuitanta minuts”.

Fotografies de la Jornada d'Escoles,
(Carles Pons)

Fotografies del partit d'infantils,
(Daniel Mesa)

Fotografies del sènior femení,
(Francesc Isern)

Fotografies del sènior masculí,
(Francesc Isern)

El SEL s'endu el derbi comarcal

El SEL Vilanova i la Geltrú tenia el cap de setmana passat l'agenda farcida d'activitats. L'Escola de Rugby rebia, dissabte al matí, l'ARPN en la segona Jornada d'Escoles auspiciada des de la Federació Catalana; a la tarda, el mateix dissabte, els infantils es desplaçaven a Sitges per enfrontar-se a l'equip veí. L'endemà diumenge, els sèniors tenien doble cita: el masculí, a casa, enfront del RC Sitges en el derbi comarcal; el femení, a Lleida, per enfrontar-se amb l'INEF. I en línies generals, els resultats de tots els equips poden qualificar-se d'excel·lents.



Dissabte passat, el camp de rugby de les pistes polisportives va ser escenari de la segona jornada d'Escoles de Rugby entre el SEL Vilanova, l'escola del club de rugby local, i l'ARPN de Barcelona; la trobada, prevista inicialment per al 5 de novembre, va haver de ser suspesa per les fortes pluges i els dos clubs es citaren per al 12. Els joves jugadors d'ambdós clubs disfrutaren d'una matinal intensa que va servir per afermar llaços entre els dos clubs. Obriren la jornada els alevins, que protagonitzaren un partit més que disputat en què, finalment, els barcelonins s'endugueren la victòria per la mínima; amb posterioritat, les altres categories jugaren els seus encontres simultàniament, destacant les notables victòries dels “minis” i el prebenjamins vilanovins, que s'imposaren àmpliament als seus rivals. En categoria benjamí, els vilanovins no afluixaren però van caure derrotats, per dues marques de diferència, en un matx que va tenir força similituds al protagonitzat a primera hora pels seus companys alevins. A la tarda, els infantils del SEL Vilanova van acostar-se a Sitges, per enfrontar-se al club veí; els de la capital del Garraf van imposar-se, 12 a 23, als sitgetans en un partit intens i jugat de tu a tu, que -en certa manera- servia d'aperitiu al derbi comarcal de l'endemà, en categoria sènior.



I és que, diumenge, els de blau cel actuaven com a amfitrions de la cinquena jornada de Tercera Catalana davant del RC Sitges. Davant d'un nombrós públic, els vilanovins van sortir concentrats des del primer minut per tal de conservar el liderat del grup, imposant el seu ritme i aconseguint el seu primer assaig als deu minuts de joc de la mà de Jordi Pachón. Els sitgetans van respondre amb un assaig amb transformació, que els va posar per davant en el marcador, però els locals no van posar-se nerviosos i van mantenir la tònica de joc: un gran treball de la davantera, que assegurava les pilotes a una línia de tres quarts superior a la contrària. D'aquesta manera, el conjunt vilanoví va continuar controlant el desenvolupament i el “tempo” del matx, sense caure en el joc del Sitges d'alentir i travar el partit. Manel Pol, Gorka Galofré i Guifré Artal aconseguien tres assajos més abans del descans, que donaven als vilanovins un marge suficient. A la represa, però, els de la capital del Garraf van evitar la relaxació i, tot i alguns errors en el joc a la mà i de posicionament, van continuar mantenint el ritme fins endur-se la victòria per un ampli 48 a 17. Per a l'entrenador de l'equip, Isma Ripoll, el de diumenge va ser un bon partit “però encara queda molta temporada. Hem trobat el camí, el nostre joc, i si seguim per aquesta via, podem fer una gran temporada. Encara queden onze partits, i no podem abaixar la guàrdia. Resta molta lliga encara, i molts aspectes a treballar i millorar”.




Per la seva banda, les noies del sènior femení es desplaçaren a la capital de la terra ferma per disputar un nou partit de la Lliga Femenina conjuntament amb el CEU. Enfront de l'INEF Lleida, el combinat integrat per barcelonines i vilanovines es va embutxacar la primera victòria de la temporada. I ho va fer gràcies a un joc notable, i amb un marcador ampli: 5 a 43.

Fotografies de la trobada d'Escoles,
clicant aquí (fetes per Carles Pons)

Fotografies del SEL Vilanova - RC Sitges,
(fetes per Francesc Iseern)

Trobada a Vilanova

Aquest dissabte 12 de novembre, celebrarem a Vilanova la Jornada d'Escoles que es va haver de suspendre la setmana passada pel mal estat del camp. Comptarem amb la presència de l'ARPN, i fruirem d'una magnífica matinal de rugby!

Convocatòries
Alevins
08:45h, al Camp de Rugby de les pistes polisportives
(Vilanova i la Geltrú)

Benjamins, prebejamins i babies
10:15h, al Camp de Rugby de les pistes polisportives
(Vilanova i la Geltrú)

No hi falteu!! Farem la fotografia oficial dels equips!!

Victòria del sènior masculí a Amposta

El sènior masculí del Club de Rugby de la capital del Garraf va desplaçar-se dissabte passat a Amposta, la capital del Montsià, per disputar el quart partit de lliga de la temporada. Els vilanovins van tornar de les terres de l'Ebre amb una victòria, i un punt de bonus ofensiu per haver aconseguit cinc assajos.


Davant d'un nombrós públic local el sènior masculí del SEL va disputar dissabte passat el matx corresponent a la quarta jornada de lliga enfront del Los Taus d'Amposta RCTE, equip que tot i la seva joventut prometia batalla per agradar el seu públic i per tenir jugadors amb experiència contrastada en les seves files. Els vilanovins van saltar al camp freds, influïts potser pel temps, i tot i desenvolupar amb encert determinades fases, els errors de precisió individuals i massa penalitats concedides, aturaven el joc excessivament i permetien als ampostins anotar l'únic assaig del primer temps gràcies a la força de la seva davantera. Al segon temps, el SEL va mantenir la regularitat millorant a la vegada el rendiment: afermant les fases estàtiques i començant a anotar fruit de la major concentració i actitud dels jugadors. Els vilanovins van retallar distàncies gràcies a un assaig no transformat (7-5), però els locals respongueren gairebé de manera immediata gràcies a un segon assaig de davantera (12-5). A partir d'aquest moment, però, i ja en l'equador del segon temps, els de blau van començar a trenar joc de tres quarts i a jugar amb astúcia, arrancant quatre assajos consecutius, amb dues transformacions, que els van permetre acabar el partit amb un 12 a 29 favorable en el marcador. El SEL aconseguia, d'aquesta manera, la victòria i un punt de bonus ofensiu que li permet mantenir-se en el grup capdavanter de la lliga després d'una jornada en què molts partits es van haver de suspendre per causa de la pluja.

Aquest cap de setmana, l'activitat del club es multiplica. Dissabte 12, l'Escola reprèn la jornada d'Escoles que es va haver de suspendre per les inclemències del temps; diumenge 13 de novembre, el sènior masculí del SEL Vilanova rep el RC Sitges al Camp de Rugby de les pistes polisportives a les dotze; a la mateixa hora, el sènior femení jugarà a les terres de Ponent, conjuntament amb el CEU, el partit de la lliga femenina corresponent a la cinquena jornada enfront l'INEF Lleida.

IMPORTANT: ÚLTIMA HORA

** PER CAMP IMPRACTICABLE, SE SUSPÈN L'ENTRENAMENT
D'AVUI DIVENDRES 4 DE NOVEMBRE
EN CATEGORIES ESCOLA (MINIS, PREBENJAMINS,
BENJAMINS I ALEVINS) I INFANTILS **