Excel·lents resultats per al rugby vilanoví

Dissabte passat, el rugby vilanoví va viure una jornada rodona. Al matí, els infantils del SEL Vilanova disputaven el darrer partit de lliga del seu grup, enfront del RC Sitges, mentre que a la tarda el sènior masculí del club es desplaçava a les pistes universitàries per enfrontar-se al CEU barceloní en la tretzena jornada de lliga.

Els infantils del club de rugby de la capital del Garraf van saltar al camp de les Pistes Polisportives amb ganes i tensió; fruit d'això, en els primers minuts els de blau cel van imposar un ritme intens i dur, amb molt de joc de davantera, cosa que els va permetre aconseguir quatre assajos i distanciar-se en el marcador de manera clara. Abans del final del primer temps, el marcador era clarament favorable als vilanovins. Amb un marcador ampli, i fruit de la relaxació dels jugadors locals, el Sitges va aprofitar els primers minuts del segon temps per plantar cara i aconseguir tres assajos, que se sumaren a l'aconseguit en els primers quaranta minuts. Els vilanovins, però, van tornar a entrar en el partit a l'equador del segon temps, i al final s'imposaren per un clar 66 a 29. Amb aquesta victòria, els infantils del SEL Vilanova es proclamaren campions invictes del seu grup del Campionat de Catalunya.

El mateix dissabte a la tarda, el sènior masculí del club es desplaçava a Barcelona per encarar el partit corresponent a la tretzena jornada de Tercera Catalana. Enfront del CEU. Després de les bones sensacions de l'amistós de fa uns dies enfront del BUC, els vilanovins van saltar a la gespa de les Pistes Universitàries amb voluntat d'enllestir el partit en els primers minuts. Agressius i amb una defensa més que notable, els homes d'Isma Ripoll van avançar-se en el marcador gràcies a una penalitat transformada per Alejandro Sexto als vuit minuts de joc. Abans del quart d'hora de joc, dos assajos pels de blau cel, de la mà de Guifré Artal i Jordi Anta, deixaven un 0 a 13 en el marcador que traduïa perfectament el que es veia en el camp: una defensa agressiva dels vilanovins, que van acular els locals en la seva meitat de camp i que els va permetre marxar al descans amb un 0 a 21. A la represa, el CEU va saber jugar millor al peu, i va estar durant molts minuts en zona de 22 dels vilanovins, que defensaren la seva zona de marca amb efectivitat, i impedint que els de Barcelona poguessin arrencar cap punt per a la seva meitat de marcador. Amb més fons físic, els jugadors del SEL Vilanova van aprofitar els darrer quart d'hora de joc per tornar a prémer l'accelerador, tornant el joc a la zona de 22 local, i aconseguint dos assajos més que els permeten sumar un punt de bonus ofensiu, i continuar encapçalant la classificació conjuntament amb el RC Martorell. Per a Isma Ripoll, el partit dels vilanovins fou “molt bo, especialment en defensa. Hem portat a la pràctica el que entrenem, i això es nota en els mecanismes i, sobretot avui, en l'actitud dels jugadors. Des del meu punt de vista, el marcador podria haver estat més ampli al nostre favor”.