Notable paper de l'Escola i victòria dels infantils

El sènior masculí s'imposa al BUC en un amistós

Cap de setmana d'alta intensitat per al rugby vilanoví: dissabte, el club de la capital del Garraf era la seu d'una Jornada d'Escoles mentre que els infantils es desplaçaven a Cornellà per a disputar el penúltim partit de lliga. Diumengem el sènior masculí s'enfrontava, al camp de rugby de les pistes polisportives, al BUC en un amistós.

I es pot dir que els resultats van ser òptims en totes les categories. Les categories d'Escola del club van actuar com a amfitrions de la sisena jornada d'Escoles de Rugby auspiciada des de la Federació Catalana; a banda dels de blau cel, el Rugby Club Tarragona i el Rugby Hospitalet van participar de la mateixa. Tot i que la temperatura no semblava acompanyar gaire, els més de cent cinquanta nens i nens van passar-s'ho d'allò més bé; com ve essent habitual, els jugadors vilanovins van disputar amb intensitat i esperit els seus encontres: els vilanovins s'enfrontaren a l'Hospitalet i al Tarragona en categoria aleví, i a l'Hospitalet en la resta de categories. Val la pena destacar la victòria en categoria aleví davant del RC Tarragona, i en categoria prebenjamí davant del Rugby Hospitalet. Benjamins i minis no van poder arrodonir la seva notable actitud amb una victòria.

El mateix dissabte, a dos quarts de dues del migdia, els infantils del club disputaven a la Guinardera de Sant Cugat el penúltim partit de la fase regular de tercera catalana, davant del club local. Els vilanovins van començar forts la primera part, i amb dues intercepcions van apujar el 0 a 10 abans del quart d'hora de joc; quatre assajos més aconseguirien abans del final del primer temps. A la segona meitat, el joc dels visitants es relaxà, i els locals van aconseguir dues marques que van deixar el marcador final en un 14 a 44 a favors dels vilanovins, que mantenen intactes les seves il•lusions d'acabar primers de la fase regular.

Per la seva banda, el sènior masculí disputava diumenge un amistós enfront del BUC. El partit era la torna del disputat a mitjan desembre a la Foixarda, que acabà amb victòria dels barcelonns; diumenge, però, els vilanovins van sortir més entonats. Jordi Anta avançà els locals amb un drop des de trenta metres; amb els primers punts en el marcador, el partit guanyà en intensitat i vistositat, amb constants alternatives en el marcador i amb dos equips que lluitaven fins al darrer alè les jugades. Al final del primer temps, el BUC mantenia un lleuger avantatge en el marcador que, en els segons quaranta minuts, els de blau cel retallaren i invertiren per acabar imposant-se per 34 a 29. Per a Isma Ripoll, “el resultat és el de menys. Hi ha hagut actitud, s'han corregit els errors de mans del darrer partit a Mataró, però per contra hem fallat en el placatge. És una vessant que caldrà treballar en els entrenaments que queden abans del proper partit enfront del CEU”.