Victòria a Mataró

Debut dels infantils a Vilanova i convocatòria de Guillermo Mesa amb la catalana

L'intens fred no aturà el rugby vilanoví el cap de setmana passat . Els infantils del SEL Vilanova van disputar el seu primer partit al camp de rugby de les pistes, mentre que el sènior masculí es desplaçava a Mataró. El club, a més, veia com Guillermo Mesa jugava el seu primer partit amb la samarreta de la selecció catalana.

Dissabte al matí, les el camp de rugby de les pistes polisportives de Vilanova i la Geltrú va ser l'escenari del debut dels infantils del rugby vilanoví en terreny propi. Tot i el fred, i un vent capritxós, els joves jugadors infantils van poder disputar un partit amistós enfront la UE Santboiana,. Amb bona actitud, i davant d'un rival conjuntat i treballador, els de blau cel van plantar cara durant els setanta minuts de joc davant d'un conjunt, el del Baix Llobregat, que es va acabar enduent la victòria gràcies al seu joc de tres quarts. Val la pena assenyalar la nombrosa presència d'aficionats que, com els jugadors, desafiaren les baixes temperatures del cap de setmana per poder veure i disfrutar d'un partit entrentingut. A la notícia del partit de Vilanova s'hi sumava la convocatòria i debut del jugador infantil del club vilanoví, Guillermo Mesa, amb la selecció catalana; el XV de la Ginesta va desplaçar-se dissabte al matí a Castelló de la Plana per tal d'enfrontar-se a la selecció del País Valencià, en un matx que els catalans perdrien per la mínima (16-15). Mesa va disputar el partit al complet; el debut del jove vilanoví no és el primer d'un jugador del SEL Vilanova amb la selecció catalana: abans ho havien fet Jordi Pachón amb la selecció cadet, i David Porto i Damián Blanquero amb l'absoluta.

L'endemà, diumenge, el sènior masculí es desplaçava a Mataró per disputar el dotzè partit de la lliga enfront del club de la capital del Maresme. Els vilanovins van disputar uns bons vuitanta minuts, amb una notable actitud des del primer al darrer minut. Durant el primer temps, els locals només van passar la línia del centre del camp en comptades ocasions: la defensa vilanovina era forta, i forçava molts errors dels mataronins que es tornaven en recuperacions de pilota. Amb tot, les combinacions d'atac vilanovines no acabaven de rutllar per errades individuals; al descans, s'hi arribà amb un 0 a 12 en favor del SEL. Només començar el segon temps, el RC Mataró va aconseguir un assaig que pujava el 5 a 12 al marcador, però els vilanovins van saber reaccionar bé i aconseguiren tres nous assajos en els segons quaranta minuts, fins al 12 a 26 final. Isma Ripoll, entrenador de l'equip, es va mostrat molt satisfet del joc dels seus jugadors: “les idees que estem treballant des de principi de temporada estan cada cop més clares, s'apliquen cada cop millor, i això és reflecteix en el joc de conjunt. La llàstima és que sovintegen errors individuals que hem de continuar treballant per corregir”. Amb aquesta nova victòria, i el bonus ofensiu per haver aconseguit més de quatre assajos, el SEL Vilanova colidera la lliga de Tercera Catalana juntament amb el RC Martorell.